Full service internetbureau

Website / webteksten laten schrijven

Website/webteksten zijn het ‘fundament’ voor een succesvolle website. Geoptimaliseerde webteksten (ook wel SEO-teksten genoemd) zorgen ervoor dat jouw website klimt in de zoekresultaten van Google. Zo vergroot je de zichtbaarheid van jouw site onder jouw doelgroep. Wil je liever niet zelf aan de slag met webteksten schrijven? Dan kun je jouw website / webteksten laten schrijven door Knap Online!

Full-service

Waar moet een goede website / webtekst aan voldoen?

Inhoudelijk ijzersterk & 100% afgestemd op jouw doelgroep

Een goede website/webtekst bevat waardevolle informatie die jouw websitebezoekers verder helpt. Achterhaal welke vragen potentiële klanten hebben of tegen welke problemen jouw doelgroep aanloopt. In jouw webtekst geef je zo concreet mogelijk antwoord op deze vragen en draag je oplossingen aan voor de problemen. Zo laat je zien dat jij dé expert bent in jouw vakgebied.

Gebruik van relevante zoekwoorden (SEO)

Door relevante zoekwoorden in website/webteksten te verwerken, maak je jouw website vindbaar in Google. Zoekwoorden zijn termen die zoekmachinegebruikers invoeren om antwoord te krijgen op hun vraag. Komt deze zoekvraag overeen met de zoekwoorden in jouw webtekst, dan zal Google jouw pagina weergeven in de zoekresultaten. Zoekwoordonderzoek laat zien welke zoekwoorden jouw doelgroep veel gebruikt.

Prettig leesbaar en juiste ‘tone of voice’

Een webtekst moet snel en makkelijk te lezen zijn. Lange zinnen, overbodige dure woorden en ingewikkeld vakjargon kunnen wat mij betreft dan ook gelijk de prullenbak in. Zorg er bovendien voor dat de zogeheten ‘tone of voice’ van jouw website/webteksten aansluit op jouw doelgroep en bedrijf en uiteraard past bij jouw doelstellingen. Alleen dan komt jouw boodschap écht goed over.

Wissel tekst af met visuele content

Een goede webtekst bestaat niet alleen uit tekst. Dat klinkt misschien niet logisch, maar stel je eens voor: je opent voor het eerst een website en ziet op iedere pagina een lange lap tekst. Grote kans dat je al afhaakt voordat je de eerste zin gelezen hebt. Om te voorkomen dat dit op jouw website gebeurt, kun je webteksten het beste opdelen in korte alinea’s afgewisseld met visuele content.

Resultaat

Wat levert website / webteksten laten schrijven op?

 • Meer websitebezoekers
 • Betere positie in de zoekresultaten van o.a. Google
 • Meer leads en hogere conversie
  • nieuwe inschrijvingen voor de nieuwsbrief
  • binnenhalen contactgegevens van potentiële klanten
  • toename van aantal offerteaanvragen
  • stijgende omzet webshop
 • Professionelere uitstraling website
 • Hogere klanttevredenheid
Full-service

Website / webteksten laten schrijven door Knap Online

Geautomatiseerd zoekwoordonderzoek → goedkoper én completer

Voordat de tekstschrijvers beginnen, voer ik een uitgebreid zoekwoordonderzoek uit met behulp van zelfontwikkelde tools (op basis van AI). Met één druk op de knop halen deze tools thematische zoekwoorden uit de top 100 van jouw directe concurrenten op een specifiek zoekwoord. Met deze kennis op zak worden jouw webteksten inhoudelijk sterker en begrijpelijker dan die van al jouw concurrenten

Allround tekstschrijvers met jarenlange ervaring

Knap Online schrijft zowel zakelijke (B2B) als commerciële (B2C) website/webteksten. De ervaren tekstschrijvers van Knap Online zijn in staat om technische of vakspecifieke informatie zich snel eigen te maken. Door jarenlange ervaring zetten zij zelfs de meest complexe materie moeiteloos om in een begrijpelijke online tekst. Website / webteksten laten schrijven is in meerdere talen mogelijk.

Kostenefficiënte aanpak met een overkoepelende contentstrategie

Bij Knap Online staat 1+1 gelijk aan 11. Ik zorg er namelijk niet alleen voor dat losse teksten perfect in elkaar zitten, ook het grotere geheel houd ik nauwlettend in de gaten. Met een overkoepelende contentstrategie laat ik de verschillende pagina’s op jouw website naadloos op elkaar aansluiten. Daarnaast zorg ik dat de pagina’s door middel van interne links logisch met elkaar verbonden zijn.

Geen contract: 100% flexibele samenwerking op basis van resultaat

Website / webteksten laten schrijven zonder dat je aan een lang en duur contract vastzit? Daarvoor ben je bij Knap Online aan het juiste adres. Ik doe niet aan langlopende contracten of stiekeme kleine lettertjes. Knap Online werkt met een flexibele samenwerking op basis van resultaat. Iedere maand beslis jij of je tevreden bent met mijn diensten. Simpel en wel zo eerlijk, toch?

Samen werken aan resultaat

Jij bepaalt hoe onze samenwerking eruit komt te zien?

Elk bedrijf is uniek en iedere klant heeft andere wensen. Daarom bespreek ik samen met jou op welke manier onze samenwerking vorm krijgt. Uiteraard kun je ook later nog kiezen voor een andere manier van samenwerken. De keuze is aan jou.

 • Volledig ontzorgen
  • Ik bespreek met jou wat er nodig is om jouw doelen te bereiken
  • Knap Online verzorgt de website / webteksten van A tot Z
  • Jij kunt je volledig focussen op het leiden van jouw bedrijf
 • Samenwerking
  • Jij levert zelf input aan voor een nieuwe tekst, schrijft zelf een opzet voor een tekst of je levert een bestaande tekst van jouw website aan
  • Een ervaren tekstschrijver met kennis van SEO en online marketing van Knap Online werkt deze teksten verder uit en zet de puntjes op de i
 • Coaching
  • Zelf aan de slag met het schrijven van website / webteksten? Of wil je een van jouw medewerkers in de toekomst jouw website / webteksten laten schrijven? Ik leer je stap voor stap alles wat je moet weten.

Persoonlijke updates over de voortgang

Ik bespreek iedere twee weken of per maand met jou persoonlijk hoe de zaken ervoor staan. In deze (video) call mag je mij de hemd van het lijf vragen, het gaat tenslotte om jouw bedrijf. Ik doe niet mysterieus over de uitgevoerde werkzaamheden en maak graag tijd vrij om jou precies uit te leggen hoe de vork in de steel zit.
Full-service

Uitgebreide kennis van website optimalisatie en (content) marketing

Google wordt slimmer en slimmer. Waar het vroeger nog mogelijk was om het zoekwoord een paar keer te noemen op de pagina en wat schimmige links te kopen op russische websites, zijn dit soort zoekmachine optimalisatie praktijken nu toch echt verleden tijd en kan het zelfs kwaad (al moet je het dan wel heel bont maken).

Machine learning is the name of the game. Technieken die werken voor het ene zoekwoord bereiken niets voor een ander zoekwoord. Het is dus voor ons zaak uit te vinden welke factoren (per zoekwoord) bepalen wat de ranking van een pagina is.

Hiervoor maak ik gebruik van zelf ontwikkelde software, die meerdere databronnen combineert. Deze data wordt vertaald naar een specifieke strategie, die we voor de campagne gaan gebruiken. Dit gaat verder dan alleen linkbuilding.

Website

Welk soort website / webteksten kun je door Knap Online laten schrijven?

 • Optimaliseren van jouw huidige website / webteksten
 • Schrijven van compleet nieuwe website / webteksten
 • Daarnaast inzetbaar voor het schrijven van:
  • SEO-blogs
  • Interviews
  • Advertentieteksten / Advertorials
  • Social media posts
  • Whitepapers
  • Digitale nieuwsbrieven
Een prijsindicatie

Hoeveel kost het laten schrijven van website / webteksten?

Website / webteksten laten schrijven is bij Knap Online al mogelijk vanaf €250 per maand. Knap Online hanteert een vast uurtarief (€30 – €50) voor het laten schrijven van website/webteksten. Het uurtarief en het benodigd aantal uren voor een website/webtekst hangen onder meer af van:

 • het niveau van de tekst
 • de concurrentie op het zoekwoord en de zoekintentie
 • het samenwerkingsverband dat jij en ik hebben

Maandelijkse investering

(ter indicatie)

€ 250

€ 500

€ 1000

Uurtarief

€ 30 – € 50

€ 30 – € 50

€ 30 – € 50

Aantal beschikbare uren

5-8 uur per maand

10-16 per maand

20-33 per maand