Full service internetbureau

Grafisch ontwerpbureau Rotterdam

Toe aan een nieuwe huisstijl of is het hoog tijd voor een winstgevend website-ontwerp? Knap Online is al ruim 13 jaar lang hét full-service grafisch ontwerpbureau uit Rotterdam voor ambitieuze ondernemers! Professioneel, met persoonlijke aandacht en voor een eerlijke prijs.

Van drukwerk tot websites

Wat doet een full-service grafisch ontwerpbureau?

Grafisch ontwerpbureaus creëren unieke visuele identiteiten die toepasbaar zijn in (online) marketingstrategieën. Je kunt bij een grafisch ontwerpbureau onder meer terecht voor de vormgeving van drukwerk (o.a. visitekaartjes, folders) en digitale producten (o.a. website-ontwerp). Een full-service ontwerpbureau kan een grafisch ontwerp volledig zelfstandig realiseren – van idee tot implementatie. 

Een offerte op maat

Wat kost een grafisch ontwerp laten maken?

De kosten van een grafisch ontwerp worden grotendeels bepaald door de omvang van de opdracht. Knap Online levert uitsluitend maatwerk en stelt daarom voor elke klant een offerte op maat op. Valt de offerte hoger uit dan gedacht? Dan denkt Knap Online graag met je mee. Zo kun je bijvoorbeeld kosten besparen op een grafisch ontwerp door enkele stappen zelf uit te voeren.  

4 redenen om te investeren in een grafisch ontwerp

 • Herkenbare visuele identiteit stimuleert merkloyaliteit
 • Daadkrachtig ontwerp brengt merkboodschap beter over en versterkt imago
 • Met een uniek ontwerp kun je jezelf onderscheiden van concurrenten
 • Creativiteit draagt bij aan informeren en inspireren potentiële klanten
Van begin tot eindproduct

Hoe komt een grafisch ontwerp tot stand?

Een grafisch ontwerper heeft een scherp oog voor kleurgebruik, toepassing van vormen, typografie, beeldmerken en fotografie. Bij het maken van een grafisch ontwerp zal dan ook aan elk van deze elementen uitgebreid aandacht worden besteed. De precieze werkwijze hangt vaak af van de persoonlijke voorkeur van de grafisch ontwerper en de wensen en eisen van de klant.

Zo gaan de grafisch ontwerpers van Knap Online te werk

1 – Kennismaking en inventarisatie

Bij Knap Online begint elke samenwerking met een goed gesprek. Op afstand (video call) of onder het genot van een kopje koffie in Rotterdam. Ik neem de tijd om jou en je bedrijf te leren kennen. Samen inventariseren we hoe jouw doelgroep eruit ziet en welke grafische oplossing hen het meeste aanspreekt. Uiteraard verliezen we jouw wensen en eisen hierbij niet uit het oog. 

2 – Ontwerpfase

Als Rotterdams ontwerpbureau houden we van een vlotte en directe aanpak. Met alle relevante informatie op zak, gaan de grafisch ontwerpers dan ook direct aan de slag. Elk ontwerp begint met een schets waarin alle besproken eisen en wensen samenkomen. Ben jij akkoord met het eerste visuele concept, dan werkt de grafisch ontwerper de vormgeving verder uit. 

3 – Feedback van klant

Gedurende het hele traject staat de grafisch ontwerper open voor jouw input en feedback. Alleen met korte lijnen en duidelijke communicatie komen we namelijk samen tot een optimaal eindresultaat. 

4 – Finishing touches

Zodra de klantfeedback op het conceptontwerp binnen is, legt de grafisch ontwerper de laatste hand aan het design. Met de finishing touches zorgen we ervoor dat het ontwerp naadloos aansluit op jouw verwachtingen en wensen. 

5 – Afronding en toepassen ontwerp

Wat er met het eindproduct gaat gebeuren is volledig aan jou. Knap Online kan vrijwel elk ontwerp digitaal aanleveren (volgens vereiste specificaties). Drukwerk zoals flyers, folders en visitekaartjes is in grote of kleine oplages mogelijk. Wil je jouw nieuwe website-ontwerp of huisstijl direct implementeren? Ook dat is geen enkel probleem. 
Van posters tot websites

Wat kan een grafisch ontwerper maken?

Een grafisch ontwerper is een creatieve geest die vaak van vele markten thuis is. Toch zal elke grafisch ontwerper een eigen voorkeur hebben wat betreft opdrachten. Een grafisch ontwerper kan je inschakelen voor onder meer:

Veelgestelde vragen

Wat is typografie?

Typografie is kort gezegd de kunst van het vormgeven, opmaken, zetten en drukken van tekst. Onder typografie vallen alle esthetische en functionele keuzes die bij de presentatie van tekst gemaakt worden, zoals:

 • lettersoort, -type
 • lettergrootte
 • leestekens
 • kolombreedte
 • regelafstand
 • tekenspatiëring
 • pagina-indeling
 • witruimte
 • marge

Waaruit bestaat een goed logo?

Een logo is misschien wel het belangrijkste grafische uiting van een merk of bedrijf. Denk maar eens aan de wereldberoemde logo’s van Nike, Adidas, Apple, Coca Cola, YouTube, Instagram, etc. Zelf een goed logo ontwerpen is niet makkelijk. Een goed logo bevat doorgaans in elk geval een herkenbare kleur, vorm, slogan of de bedrijfsnaam. 

Wat houdt mobile-first design in?

Mobile-first design wil zeggen dat het ontwerp in de eerste plaats is ontwikkeld voor kleinere, mobiele schermen. Mobile-first design heeft met name betrekking op webdesign, aangezien steeds meer websitebezoekers gebruik maken van een mobiel apparaat (smartphone, tablet). Een mobile-first ontwerp zorgt voor een gebruiksvriendelijkere website en daarmee vaak een beter vindbaarheid in zoekmachines.

Wat is het verschil tussen grafisch vormgevers en grafisch ontwerpers?

Grafisch vormgevers besteden bij het maken van een ontwerp vooral aandacht aan de ‘looks’ van het eindproduct. Een grafisch vormgever is minder gespecialiseerd in het inpassen van het ontwerp in het totaalplaatje van de bedrijfsidentiteit of de bredere marketingstrategie. Grafisch ontwerpers richten zich vooral op het totaalplaatje en zorgen dat grafische uitingen bovenal functioneel zijn.

Met welke programma’s werkt een grafisch ontwerper?

Grafisch ontwerpers werken met diverse professionele grafische programma’s. Denk aan Adobe Photoshop, Adobe InDesign, Adobe Illustrator, Adobe Acrobat DC en Adobe XD. Ook maken steeds meer grafisch ontwerpers gebruik van speciale software voor het ontwikkelen van (3D-)animaties en visualisaties. Daarnaast is ‘ouderwets’ schetsen op papier ook zeker nog populair onder grafisch ontwerpers. 

Hoe lang duurt het maken van een grafisch ontwerp?

De meeste grafisch ontwerpbureaus kunnen binnen één week de eerste concepten gereed hebben. Uiteraard duurt het maken van een volledige huisstijl of website langer dan het ontwerpen van een visitekaartje. Knap Online geeft in de offerte duidelijk aan hoe lang de grafisch ontwerpers nodig hebben voor een opdracht. Grafisch ontwerp met spoed nodig? Bel even, dan kijken we samen wat er mogelijk is!

Werkt een grafisch ontwerper altijd bij een grafisch ontwerpbureau?

Een grafisch ontwerper kan bij veel verschillende bedrijven werkzaam zijn. Denk aan communicatie- en reclamebureaus, grafisch ontwerpbureaus, audiovisuele bedrijven, marketingbureaus, uitgeverijen en drukkerijen. Naast een baan in loondienst kan een grafisch ontwerper ook aan de slag als zelfstandig ondernemer of freelancer. 

Gratis

60 min durend (video)gesprek

Ik bewijs gratis mijn toegevoegde waarde

Geen verkooppraatjes, maar vrijblijvend advies

Sales gesprekken ben ik geen fan van. Bij Knap Online is de eerste workshop gratis. Kost mij even veel tijd, maar jij wordt er een stuk wijzer van. Achteraf krijg je van mij een marketingplan waarin alles nog even netjes onder elkaar staat. Doe ermee wat je wilt.

Ik doe niet geheimzinnig over wat iets kost. We kijken meteen of het mogelijk is om een no-cure no-pay afspraak te maken op een goed meetbare doelstelling.

Bij elke klant zie ik wel verbeterpunten, die makkelijk zelf uit te voeren zijn. Deze leveren jou vaak meteen iets op. Deze verbeterpunten zijn vaak op het gebied van SEO, SEA, conversie, of social marketing.

Inclusief marketingplan
Plan een moment

* Het kost niets en je zit nergens aan vast.