Winstgevende webshops

Winstgevende webshop laten maken door Rotterdammers?

Een professionele webshop laten maken die daadwerkelijk winst oplevert? Daarvoor moet je bij Knap Online zijn. Knap Online zorgt ervoor dat jouw webshop klanten aantrekt en klanten bindt. Met doelgerichte marketing en een Rotterdamse niet-lullen-maar-poetsen mentaliteit.

Webshop zelf maken of uitbesteden aan Knap Online?

Met kant-en-klare webshop software kun je tegenwoordig in een paar uur een basic webshop maken. Klinkt goed, maar levert het ook een winstgevende webshop op die aan jouw eisen voldoet? Dat valt waarschijnlijk tegen. Een professionele webdeveloper zoals Knap Online weet door jarenlange ervaring juist precies wat jouw webshop nodig heeft om op korte én lange termijn veel omzet te genereren. 

Huidige webshop laten verbeteren in plaats van een nieuwe laten maken?

Een nieuwe webshop laten bouwen terwijl jouw online business al een functionerende webshop heeft? Niet nodig. Wanneer je niet tevreden bent met je huidige webshop, kijk ik graag samen met jou welke verbeteringen nodig zijn. Kleine aanpassingen leveren vaak al grootse resultaten op.

Waarom webshop laten maken door Knap Online?

Knap Online bouwt het liefst een maatwerk webshop waar jouw concurrenten steil van achterover slaan. Maar een quick-and-dirty webshop voor een paar tientjes? Dat is natuurlijk ook mogelijk als de situatie erom vraagt. Eén ding is zeker: jouw doelen behalen staat bij ons altijd voorop. Daarom ben ik – zoals het een Rotterdammer betaamt – altijd direct en eerlijk. Ook als iets niet haalbaar is. 

Online marketing als uitgangspunt

Om jouw webshop tot een succes te maken stel ik een doelgericht marketingplan op. Met ruim 13 jaar ervaring als online marketeer op zak en een bak aan beschikbare data over jouw branche, zorg ik voor de perfecte strategie om jouw webshop in de kijker te spelen van potentiële klanten. Goed vindbaar worden en vindbaar blijven in de zoekresultaten van Google krijg je er bij Knap Online standaard bij.

Full-service webshop ontwikkelaar

Knap Online is een full-service online marketingbureau. Dat wil zeggen dat Knap Online alle e-commerce marketingdisciplines zelf in huis heeft, zoals programmeurs, webdevelopers, SEO-tekstschrijvers, SEA-specialisten en grafisch vormgevers. Hierdoor kan Knap Online de diensten beter, efficiënter en goedkoper aanbieden dan ‘gewone’ webshop developers.

Hulp bij runnen van de webshop

Een webshop laten bouwmakenen is het halve werk. De andere helft helpt Knap Online je ook graag mee.

 • Hulp bij technische vragen en problemen
 • Hulp bij schrijven van content
 • Hulp bij de juiste keuze van logistieke partners
 • Advies over het vullen en onderhouden van de voorraad
 • Conversie optimalisatie
 • Zoekmachine optimalisatie (SEO)
 • Zoekmachine adverteren (SEA)
 • Social media marketing

Makkelijk zelf te onderhouden webshops

Knap Online bouwt uitsluitend websites die makkelijk zelf te onderhouden zijn. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over moeilijke technische programma’s of ingewikkelde software. Na oplevering van de webshop leer ik jou of een van je medewerkers hoe je met drag-and-drop functionaliteiten makkelijk en snel producten of andere pagina’s kunt aanpassen.

Wat kost het om een webshop te laten bouwen?

Een webshop laten maken kan met elk budget. Beginnende ondernemers adviseer ik om klein te beginnen. Een webshop is vaak eenvoudig uit te breiden wanneer de groei van jouw business daarom vraagt. De kosten van de bouw van een webshop zijn namelijk grotendeels afhankelijk van jouw wensen (en die van je doelgroep) en de complexiteit die daarbij komt kijken.

Gemiddelde prijzen voor een webshop bouwen

Complexiteit

Voor wie

Prijzen

Laag

Startende webshops

Onder de € 2500 

Gemiddeld tot hoog

Bekende merken / veel producten

€ 5.000 – € 30.000

Voor de meeste webshops geldt: hoe meer specialisten er meewerken aan de bouw van de webshop, hoe hoger de kosten. Het uurtarief voor de verschillende specialisten (van webdevelopers en tekstschrijvers tot online marketing specialisten) ligt over het algemeen tussen de € 35 en € 124 per uur.

Maandelijkse kosten

Naast ‘opstartkosten’ voor het bouwen van de webshop, moet je ook rekening houden met maandelijks (of jaarlijks) terugkerende kosten voor software systemen, add-ons of plugins. Denk bijvoorbeeld aan maandelijkse kosten voor het gebruik van LightSpeed of een vergoeding voor het gebruik van WooCommerce plugins.

Kosten voor online marketing

Om van jouw webshop een succes te maken is online marketing sterk aan te bevelen. Een webshop die niet gevonden wordt door potentiële klanten levert immers niks op. Knap Online combineert webdevelopment daarom met online marketing. Ik verbeter hierbij de online vindbaarheid en conversie optimalisatie van jouw webshop. De kosten hiervan liggen gemiddeld tussen de € 100 en €500 per maand.        

Voor wie bouwt Knap Online webshops?

 • ZZP’ers
 • Groothandels
 • Lokale ondernemers
 • Horecabedrijven
 • Afhaalrestaurants
 • Bol.com verkopers

Wat is belangrijk bij het laten maken van een webshop?

Resultaat

Bij Knap Online staat resultaat altijd op #1. Een webshop laat je bouwen om er winst mee te maken. Om dat doel te bereiken breng ik jouw doelgroep haarscherp in kaart en leg ik een passend marketingplan op tafel. Alle uitvoerende werkzaamheden moeten in de eerste fase gericht zijn op het binnenhalen van bezoekers en bezoekers omzetten in klanten. Alle “mooie” extra’s komen later. 

Vindbaarheid

Zonder klanten geen omzet. Daarom is de vindbaarheid van jouw webshop (vooral in Google) essentieel voor het succes van jouw webshop. Door in te zetten op SEO en SEA – gericht op zoekwoorden relevant aan jouw branche – zorg je voor een stabiele stroom aan inkomsten. Door vanaf dag één rekening te houden met toekomstige online marketingactiviteiten spaar je onnodige extra kosten in de toekomst uit.

Design, UX en responsiveness

Het design van de webshop moet 100% aansluiten op jouw doelgroep. Daarnaast is het essentieel dat de webshop betrouwbaarheid uitstraalt en makkelijk navigeerbaar is voor bezoekers. Duidelijke prijs- en productinformatie zijn hierbij onmisbaar, net als actuele informatie over de voorraad en verzending. Een responsive design garandeert bovendien dat de webshop goed wordt weergegeven op ieder scherm.

Makkelijk te onderhouden

Houd bij het laten bouwen van een webshop rekening met de gebruiksvriendelijkheid van het softwaresysteem. Dit bespaart je de tijd, moeite en bakken met geld die het kost om voor elk wissewasje aan te moeten kloppen bij de webdeveloper.  

Voldoet aan eisen externe partijen

Wanneer je online producten of diensten verkoopt, ben je wettelijk verplicht om een aantal bedrijfsgegevens te vermelden. Denk bijvoorbeeld aan de naam van jouw onderneming, adresgegevens en het KvK-nummer waar jouw bedrijf onder geregisteerd staat. 

 

Essentiële onderdelen van een webshop

Wanneer je een webshop developer op het oog hebt, wil je natuurlijk precies weten wat je kan verwachten. Ik adviseer je daarom om vooraf het gesprek aan te gaan over welke diensten de webshop developer jou kan leveren. Krijg je een algemeen antwoord (“oja, dat is inbegrepen”) zonder verdere uitleg, twijfel dan niet en laat jouw webshop dan door een andere partij bouwen. Knap Online heeft voor de essentiële onderdelen van een webshop zwart op wit gezet wat jij kunt verwachten. 

Design

 • Branding 
 • Logo en huisstijl
 • Webdesign
 • Direct herkenbaar

Tekst en overige content

 • Categorieteksten
 • Productteksten
 • Webteksten en blogs
 • Productafbeeldingen
 • Meertaligheid (optioneel)

Betalen en verzenden

 • Betrouwbare verzendpartijen
 • Payment service providers (PSP)
 • iDEAL-integratie
 • Winkelmandje
 • Betaal- en verzendopties
 • Acties en kortingscodes
 • Verkoopstatistieken
 • Voorraadbeheer

Onderhoud

 • Maandelijks onderhoud
 • Updates
 • Analyseren van statistieken
 • Optimalisatie 
 • A/B-testen

Hosting

 • Eigen domeinnaam
 • Geoptimaliseerd voor snelheid
 • Veiligheid

Welke webshop software/CMS kies jij? 

Bij Knap Online kies je zelf welke software systeem/CMS (content management systeem) de basis vormt voor jouw webshop. Natuurlijk adviseert Knap Online jou over de mogelijkheden in combinatie met jouw doelstellingen, vaardigheden, budget en tijd. Belangrijk om te weten is dat webshop software met meer functionaliteiten niet altijd de betere keuze is, omdat het vaak ook meer tijd en geld kost. 

Gehost platform of niet?

Een gehost webshop platform valt in de categorie ‘kant-en-klare oplossingen’. Budgettechnisch is dit vaak een verstandige keuze om mee te beginnen. Zodra jouw webshop groeit, kun je er altijd later nog voor kiezen om de webshop uit te breiden.

WordPress Woocommerce

WooCommerce is een van de meest gebruikte software systemen voor webshops wereldwijd. WooCommerce is een webshop systeem op basis van WordPress en is super eenvoudig in gebruik. Dankzij de duizenden (gratis) plugins kun je een WooCommerce-webshop eindeloos uitbreiden indien nodig. 

Shopify

Met Shopify ben je door de kant-en-klare themes binnen no time up-and-running. Om te voorkomen dat de transactiekosten voor jouw online verkopen de pan uit rijzen, is Shopify Payments een must.

Magento

Magento is een erg populair e-commerce platform. Het grootste voordeel van dit CMS is de schaalbaarheid. Magento groeit heel eenvoudig met jouw webshop mee. In tegenstelling tot andere webshopsystemen is het in Magento relatief ingewikkeld en tijdrovend om jouw webshop er goed uit te laten zien.

Lightspeed

Lightspeed is een betaald CMS (content management systeem) met maandelijkse abonnementskosten. De hoogte van de abonnementskosten is afhankelijk van het aantal producten dat je aan jouw webshop wilt toevoegen. 

Adobe Commerce

Adobe Commerce is de betaalde variant van het open source webshopsysteem Magento. Adobe Commerce is vanwege de kosten en mogelijkheden alleen interessant voor zeer grote webshops.

Knap Online logo
 • Gemiddeld 40% goedkoper
 • No-nonsense aanpak
 • Samenwerken aan resultaat
 • Zeer snelle turn-around